MATERIALS

STAINLESS STEEL
Stainless steel sieraden zijn de laatste tijd erg populair, maar hoe komt dat? Stainless steel sieraden, ook wel roestvrijstalen sieraden of RVS sieraden genoemd, zijn sieraden die niet verkleuren. Je kan er dus zonder problemen mee zwemmen, douchen, sporten en slapen. Ook zijn stainless steel sieraden goed schoon te houden. Met een sponsje, een doekje of een borsteltje kun je de sieraden gemakkelijk schoonmaken. 

MESSING (BRASS)
Messing (brass) is een half edelmetaal. Het materiaal is een mix van koper en zink. Het is zeer geschikt voor sieraden omdat het erg stevig is. Ook is het goed bestand tegen vochtige omstandigheden en roest het niet. Bovendien is het makkelijk te onderhouden. 

Onze sieraden zijn nikkelvrij, wat ervoor zorgt dat je geen allergische reactie krijgt. 

ZIRKONIA 
Wij maken gebruik van zirkonia stenen. Hiermee bieden wij een duurzaam en betaalbaar alternatief voor diamanten. Onze sieraden zijn allemaal afgewerkt met zirkonia stenen om de betaalbare luxe te garanderen waar Mera Jewelry voor staat.

CARE
We raden je aan om stainless steel sieraden niet in de buurt van chloor te houden. Chloor is de enige vloeistof, waardoor stainless steel sieraden kan verkleuren. 

Messing sieraden zijn geschikt voor dagelijks gebruik. Probeer contact met extreme vochtigheid of hitte te voorkomen. 
We raden het af om de sieraden in zee of het zwembad om te houden. Laat je sieraden ook niet in aanraking komen met bodylotion, parfum e.a. 

TIPS OM JE SIERADEN LANGER MOOI TE HOUDEN
1. Vergeet nooit dat je je sieraden als laatste moet dragen wanneer je je voorbereidt op de dag en verwijder ze als eerst aan het einde van de dag.

2. Je sieraden kunnen sneller vervormen als ze in contact komen met chemische producten zoals parfums, haarlak, make-up, aceton, lichaamsoliën en deodorant.

3. Langdurige blootstelling aan zonlicht kan ervoor zorgen dat de stenen die in de sieraden worden gebruikt, afnemen en vallen.

4. Bewaar je sieraden altijd afzonderlijk, bij voorkeur in een zacht gevoerde doos of zakje, zodat ze niet tegen elkaar wrijven, krassen of klitten. Vergeet ook niet om je kettingen goed op te bergen, zodat ze niet in de knoop raken.